domingo, 1 de mayo de 2011

Torredembarra, laboratorio político.

El 12 de mayo de 2010 escribí un comentario titulado desafección política.
Hoy quisiera volver a incidir sobre el tema.
El ciudadano busca siempre salidas para los problemas que le suscita la vida diaria.
Principio de acción-reacción.
Acción
Que los partidos políticos imponen de forma caciquil sus criterios a la hora de confeccionar las listas.
Reacción
El ciudadano premia a todo aquel que invoca este principio apoyándole en las urnas, dándole representación.
Esto provoca debilitamiento del sistema e ingobernabilidad.
Es el ciudadano el que quiere ser protagonista de quien le representa y no acatar las ordenes de un sanedrín.
Todos los ciudadanos que quieran optar a un cargo público dentro de una organización, deben de poder hacerlo en igualdad de oportunidades "listas abiertas y desbloqueadas".
Los dos más votados optarían a la alcaldía en una segunda vuelta.
Ahora, el sistema puede cambiar.
La suma de los dos partidos mayoritarios posibilitaría los cambios constitucionales.
Puede que en un futuro la atomización del espacio político haga imposible cualquier cambio constitucional.
Entonces, si que tendremos un problema de envergadura, además de un alto grado de ingobernabilidad y si no, analicen  Torredembarra de cara a las próximas elecciones municipales.
Imaginen un gobierno municipal donde sean necesarios 4 o 5 partidos para formar una mayoría de gobierno.
¿Como se podrá trabajar?.
¿Como se formarán consensos?.
Difícil de imaginar en estos momentos.
Pero imaginen si trasladamos esta imagen al gobierno de la Generalitat o al gobierno de España.
Asusta ¿no?.
Como me comentaba un amigo el otro día, cada vez nos parecemos más a la restauración de Antonio Canovas del Castillo.
¿Se acuerdan que partidos estaban entonces excluidos por ser antisistema?
Si, Nacionalistas, Carlistas, Republicanos y Socialistas.
Quien no recuerda su historia, esta obligado a repetirla.

1 comentario:

  1. Bona nit senyors,

    Volia explicar un problema que tinc amb la Policia Municipal de Torredembarra.
    Resulta que em va arribar una multa datada a 16 d'agost de 2011, la data de rebuda de la multa és 24 de octubre de 2011. Bé, vagi per davant que no soc tan organitzat com per saber que he fet cada dia de l'any, però es dona que disposo de dos cotxes, un petit i vell que va molt bé per moure'm al poble i a la feina, i un altre mes gran i nou que utilitzo gairebé només per a sortir de viatge. També es dona que vaig anarme´n el dia 17 d'agost de vacances i recordo perfectament que el dia anterior (el de la data de la multa) vaig sortir amb el cotxe gran, exclusivament, a la benzinera a omplir el dipòsit.

    Bé, doncs la meva sorpresa quan m'arriba la multa, per estacionar a la via dificultant el trànsit, amb el cotxe gran, es notòria pel fet que no agafo gaire aquest cotxe (si hagués sigut amb l'altre no recordaria res), però al quadrar dades amb les vacances m'adono de que la multa és errònia.

    Donat que la multa es errònia vaig, amb la consciencia tranquil·la, a la oficina que s'encarrega del pagament de multes i allà em diuen que puc recórrer la multa, però que pagui aviat per aprofitar el descompte (200 euros que son 100 euros si pago en 15 dies), perquè segurament desestimin el recurs. Primera a la front quan a casa llegeixo a la multa que si pago els 100 euros no s'admetran recursos.

    Llavors vaig a la comissaria de Policia Municipal, i els hi explico tot l'enrenou, i em diuen, textualment: Això que diu esta molt bé, però serà la seva paraula contra la de l'agent si no ho pot demostrar d'alguna manera (no tinc forma de demostrar-ho). Jo els hi dic que com pot ser que no hi hagi una fotografia a l'arxiu de la multa, quan porten tot l'any fent fotografies als vehicles als que li posaran la multa, i em diuen que podia estar trencada la càmera. Si els hi demano per la copia de la multa que solen deixar al parabrises del cotxe em diuen que algú la podia haver agafada. Tampoc em donen resposta de perquè no se'l va emportar la grua. I per últim em diuen que si poso un recurs no digui que el meu cotxe no era allà, perquè un jutge ho desestimaria immediatament, que millor digués que hi una falta de procediment (el comprovant, la fotografia, que no hi vingués la grua...) Però que volen que els hi digui, em nego a acceptar que el meu cotxe era allà. No tinc perquè mentir.

    Conclusió, que m'han posat una multa per la cara, que com no puc demostrar que no podia ser el meu cotxe (em demanaven un ticket d'un pàrquing de l'hora de la multa, que en cas de ser així no crec que passats 3 mesos el tingués guardadet) i que a l'agent num.056 de la Policia Municipal no li demanaran que ho demostri perquè es policia i la seva paraula és llei. Doncs amb aquesta llei m'hauré d'agafar bé les butxaques.

    Gràcies per la seva atenció.

    Juan M. Mena

    ResponderEliminar

Free counter and web stats